مقایسه تلویزیون های OLED - QLED - LED

سایت CNET طی سالهای گذشته تلویزیونهای مختلفی را با هم مقایسه کرده و معتقد است در مجموع تلویزیونهای OLED کیفیت بهتری نسبت به QLED دارند. اگر این کلمه را به دو قسمت تقسیم کنیم QD به فیلتر کوانتوم دات اشاره می کند که سامسونگ در تلویزیون های پرمیوم QLED به کار برده است و OLED نیز به پنل ارگانیک LED اشاره می کند که امروزه توسط بسیاری از برندهای بزرگ تولید کننده تلویزیون مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از ویژگی های بارز اهمیت این تلویزیون این است که به خاطر ماژولار بودن آن، حتی میتوان تمام سطح دیوار اتاق پذیرایی را با این نمایشگر پوشش داد. در تلویزیون OLED هر پیکسل دارای عنصر سه رنگ اصلی یعنی رنگهای قرمز، سبز و آبی میباشد پس میلیون ها رنگ تولید میشود و این رنگها هم هماهنگ با هم میتواند تصاویر نهایی را تشکیل دهند.
تلویزیونهای LED
کلمه ی LED مخفف عبارت Light Emitting Diode بوده و به معنی دیود ساطع کننده ی نور است . تلویزیونهای LED به دو دستهی Edge Lit و Full Array تقسیم میشوند که در نحوهی چیدمان لامپهای LED با هم تفاوت دارند. در Edge Lit، لامپهای LED در لبهی پنل قرار دارند اما در نوع Full Array، لامپهای LED در سراسر پشت پنل گسترده شده است. در این صفحه نمایش ها از نور پس زمینه استفاده نمی شود و با تغییر در جریان ولتاژ پیکسل ها روشن و یا خاموش می شوند و از آنجایی که پیکسل ها به صورت مجزا عمل می کنند نمایش رنگ سیاه عمیق و کنتراست بالا را موجب می شوند. بنابراین صفحه نمایش های LED از هر لحاظ کارایی بالاتر و طول عمر بیشتر و طراحی نازکتر را در پی خواهند داشت.
تلویزیون های QLED
صفحه نمایش های OLED ارتقا یافته تلویزیون های LED هستند. این دسته از تلویزیونها با بهرهمندی از صفحهنمایش کوانتومدات رنگهایی درخشان را به نمایش میگذارند. با قراردادن یک صفحه از نقاط کوانتومی (Quantu Dot) بین لایههای داخلی صفحهنمایش، در تصاویر تفاوت زیادی به وجود آمده است. این لایه، دارای جنس رسانایی است که باعث میشود نور از آن عبور کرده و به خارج منتقل شود, که باعث میشود رنگ و شفافیت تصاویر بهتر و واقعیتر به نظر برسند. این تکنولوژی دارای نقاط بسیار ریزی برای تولید نور و رنگ می باشد و باعث می شود کنترل میزان نور و رنگ ها نسبت به تلویزیون های LED متفاوت باشد. تلویزیون های OLED نیازی به نور پس زمینه ندارند. پنل اولد میتواند به نازکی چند لایه مقوا باشد، در این فناوری به دلیل عدم وجود نور پسزمینه، کنتراست تصویر بسیار بالا است، یعنی در فیلمهایی که در محیطهای تاریک یا در شب فیلمبرداری شده، جزئیات تصویر به خوبی دیده میشود. این امکان را فراهم می کند که صحنه ها را با جزئیات کامل ببینید و کیفیت تصویر موجود برای سال ها حفظ خواهد شد. حتی کوچکترین تفاوت در روشنایی تصویر هم مشخص میشود. در تلویزیونهای OLED با توجه به اینکه پیکسل ها برای نمایش دادن رنگهای تیره و سیاه به کلی خاموش میشوند، مصرف انرژی گاه کم و در صورت روشن بودن تمامی پیکسل ها گاه زیاد است. از جمله مزیت های یک نمایشگر تابنده همانند OLED ها، می توان به سطوح رنگ سیاه کامل، نمایش رنگ عالی و زاویه ی دید تقریبا کامل اشاره کرد.
تلویزیون های OLED
OLED ها با استفاده از LED های اورگانیک کوچک, نور رنگی از خود ساطع می کنند. هر لامپ ال ای دی به تنهایی یک پیکسل پنل تلویزیون OLED را تشکیل می دهند. هرکدام از این میلیون ها LED کوچک میتوانند به تنهایی و به صورت مستقل از یکدیگر، رنگ خاص خود را تولید کنند یا روشن و خاموش شوند. هنگام نمایش رنگ سیاه نیز LED های متناسب با پیکسل های سیاه کاملا خاموش میشوند که منجر به ایجاد عمیق ترین رنگ سیاه ممکن و کنتراست بی نهایت می شود. بزرگ ترین تفاوت بین صفحه نمایش OLED و QLED ، میکانیسم نور پس زمینه است. از آن جا که ساختار ملوکولی ترکیبات ارگانیک در تولید آن دخیل است. هر یک از پیکسل های صفحه نمایش OLED، در هنگام عبور جریان الکتریکی به صورت جداگانه روشن می شوند. بر روی نمایشگر OLED حدود 900 میلیون رنگ به رنگ های تشکیل شده بر روی نمایشگر ال ای دی بیفزایید و یک میلیارد رنگ متنوع بر روی صفحه نمایش را مشاهده نماید. در تلویزیون های OLED نور پس زمینه حذف شده و اساس نور پردازی بر پایه جریان الکتریکی عبوری از فیلمی آلی است که بین دو الکترود قرار گرفته است. از ویژگی های برتر تلویزیون OLED میتوان به سطوح رنگ سیاه کامل، نمایش رنگ عالی و زاویهی دید در حد کامل اشاره کرد. کنتراست تصویر، نمایش رنگ ها، روشنایی و نمایش جزئیات در تلویزیون های OLED نسبت به تلویزیون های LED در رده بسیار بالاتری قرار گرفته است. در تلویزیون های اولد OLED به واسطه حذف برد LED یا نور پس زمینه طراحی باریکی از صفحه نمایش پدید آمده است به این دلیل است که ضخامت صفحه نمایش های اولد در حد ۷ تا ۹ میلی متر است. دیودهای OLED انرژی مصرفی بسیار کمی دارند و با این وجود مصرف برق تلویزیونهای اولد بسیار پایین است. همچنین رنگها در این نوع تلویزیونها بسیار طبیعی و شفاف بوده و تاحد زیادی به واقعیت نزدیک هستند. قابلیت پخش سه بعدی در تلویزیون های اولد از نوع اکتیو و پسیو، یکی دیگر از مزیت های این تکنولوژی به حساب می آید. از نظر کیفیت در مورد فناوریهای ذکر شده، مشخص شد که OLED بهترین تصویر را ارائه میدهد.
نظرات بازدیدکنندگان